Kategorie

Novinky v e-shopu

Facebook

Blog

Přejít na blog

Vyprošťovač vláčecích nástrah

Velmi kvalitní vyprošťovač vláčecích nástrah. Pomůže vám zachránit Vaše nástrahy...

Více informací

Nový produkt

5 ks

Dostupnost: ihned k dodání

499 Kč

484 Kč po registraci

  • 20 m
Obrázek Varianta Kód Skladem Dostupnost Cena  
Délka šňůry: 20 m VVN20 5 ks ihned k dodání 499 Kč
Po registraci:
484 Kč

    Technická specifikace:

    Základní typ vytahováku se dodává s polyamidovou šnůrou s jádrem o průměru 2 milimetry s pevností cca 150 kg v tahu. Délka šňůry v základní verzi je 15 metrů, protože málokterý wobler můžete použít v tak velké hloubce. Jako zátěž je použito olovo o hmotnosti 80 nebo 100 gramů. Trojháček na konci je drátový a to z důvodu bezpečnostního. Jestliže se pod vodou zaseknete do pařezu či klády, kterou nezvednete či nevytrhnete ze dna spolu s nástrahou, tak háček ohnete a zachráníte alespoň vytahovák. Zdeformovaný háček pouze narovnáte zpět a vytahovák je opět plně funkční. Svár na trojháčku je zakrytý smršťovací bužírkou a zároveň zalakovaný. Nedochází tak ke skřípnutí a narušení vlasce či šňůry. Karabinky jsou z nerezavějícího materiálu s kvalitní pružinou a plně odpovídají požadavkům. V místě, kde pružina tlačí na protilehlou část karabinky, je smršťovací bužírka, která omezí vyklouznutí vlasce či šňůry. Velikost karabinek umožňuje použít vytahovák i v případě zátěže před nástrahou (broky), anebo masivního lanka s obratlíky. Vytahovák se proto dostane přímo k uvíznuté nástraze.

     

    Poznámka: barva šňůry nebo pastičky, typ trojháčků nebo tvar zátěže se může měnit podle aktualní nabídky. Kvalita a účinnost výrobku bude vždy zachována ve všech směrech.

     

    Použití:

    Vytahovák nasadíte a kolmo spustíte po napnutém vlasci k uváznuté nástraze. V prutu ucítíte, jak vytahovák narazí do nástrahy. Často se stane, že hned na první pokus vytahovák nástrahu vyrazí. Stává se to hlavně u gumových nástrah, které se olověnou hlavou zaseknou do trhliny ve skále. Jestliže se nástraha hned neuvolní, vytahovák nechte volným pádem klouzat po vlasci a v momentě, kdy narazí do nástrahy povolte vlasec. Kinetická energie vytahováku vyrazí nástrahu z vázky. Může se stát, že ani tento způsob nepomůže a nástraha je stále ve vázce. Pak už zbývá jen pokusit se zachytit vytahovákem samotný wobler, vyprostit ho silou z vázky a nebo zachytit samotný kus dřeva a vytáhnout ho celý.

     

    Bezpečnost při použití:

    Vytahovák se používá hlavně z lodě a ve větších hloubkách. Jestliže k uváznuté nástraze nedosáhnete svým prutem, pak teprve použijte vytahovák. Občas se stává, že se s vytahovákem zaseknete „natvrdo“. Vytahovák zkoušejte vyprostit z různých úhlů od místa vázky a ve větší vzdálenosti od ní. Nikdy netahejte šňůru přímo proti sobě, ale přes okraj lodě. Šńůru si několikrát obtočte přes kousek dřeva, aby se vám nezařízla do ruky. Jestliže vytahovák bude zaseknutý v menší hloubce, tak hrozí vystřelení vytahováku a případný úraz. Plastová pastička, na které je navinutá šňůra není určena k tomu, aby přes ní procházela hrubá síla na vyproštění vytahováku. Jestliže ji takto budete používat, může prasknout a Vy se můžete zranit.

    Osobní odběr v naší prodejně v Olomouci
    O termínu vyzvednutí budete informováni
    Zdarma
     
    GLS ParcelShop - osobní odběr na výdejním místě
    Doba doručení je obvykle do druhého pracovního dne od odeslání (max. délka zásilky 100 cm)
    49 Kč
     
    GLS - doručení na adresu
    Doba doručení je obvykle do druhého pracovního dne od odeslání
    69 Kč
     
    Česká pošta - balík Do balíkovny
    1 až 2 dny (max. rozměr 50x50x70 cm)
    59 Kč
     
    Česká pošta - balík Na poštu
    1 až 2 dny
    79 Kč
     
    Česká pošta - balík Do ruky
    1 až 2 dny
    89 Kč
     

    Podobné produkty