Kategorie

Novinky v e-shopu

Facebook

Blog

Přejít na blog

Shadow Rap Shad

Shadow Rap Shad

Wobler Rapala Shadow Rap Shad. Tato nástraha střední velikosti je mimořádně atraktivní pro převážnou většinu sladkovodních i mořských dravců. Dva trojháčky nebrání přirozenému pohybu nástrahy ve vodě. Nástraha má velmi charakteristickou siluetu s vysoce zakřiveným hřbetem, který jí vynesl přezdívku „hrbáč“. Přinášejí agresivnější pohyb při navíjení. Vzplývavost nástrahy je optimalizována zvětšenou plochou jejího povrchu. Se vzrůstající intenzitou světla roste odraznost aktivní povrchové vrstvy. 
Velká ryba nemůže odolat mučivé pomalu vzestupné akci wobleru Shadow Rap Shad. Snaha usilovně plavat ve vodorovném směru se svislými pokusy zvednout se nahoru v každé přestávce, to je přesná charakteristika zraněné ryby. A přesně toto chování nástraha napodobuje. Silně trhavé pohyby v rozsahu téměř 180° s prudkými obraty vpravo a vlevo s pomalým dopředným pohybem ponechávají nástrahu ve snadném dosahu útočících dravců. S hlavičkou nasměrovanou vzhůru a s fixní zátěží vyváženou na pomalý výstup k hladině v zastávce se nástraha chová skutečně jako umírající rybka. 
Nástraha je určena pro vystopování velkých dravců v běžných hloubkách kolem 1 metru. S nástrahou lze účinně propátrávat různé typy vodních ploch. Snadno zvládá i přechod přes překážky pod hladinou a vyláká dravce i z mnohem větší hloubky. 
Wobler je určen i pro zábavu – rybář s ním může zkoušet různé techniky lovu. Wobler je ideální pro jemnou a nenápadnou prezentaci, což je technika ideální pro časné ranní hodiny na nenarušených a klidných březích, dále pro dynamický pohyb, který vyprovokuje dravce k agresivní štvanici, až po silně rušivý rybolov. Tato technika je vhodná především tam, kde se zdá loviště totálně „mrtvé“, kde se nic neděje a kde není zdánlivě šance na úspěch. Právě více hluku, více pohybu, více vzrušení ve vodě může situaci dokonale a překvapivě změnit – je to cesta, která probere ze zdánlivé letargie třeba i velkou štiku, která se nakonec rozhodne nástrahu napadnout. 
Nástrahy Shadow Rap Shad se jistě stanou šampiony ve výbavě každého rybáře právě díky univerzálnosti použití. Podle potřeby a situace na vodě mohou pracovat klidně, diskrétně a opatrně, nebo naopak dynamicky, silně a agresivně, takže s nimi lze prozkoumat vodní plochu různými metodami a vyzkoušet různé vzorce chování dravých ryb, což výrazně zvyšuje šanci na úspěch. 


Filtrování dle parametrů
Zobrazeno 1 – 4 z 4 položek
Zobrazeno 1 – 4 z 4 položek