Rotačka EMTE. Nástraha, odolávající moderním trendům. I ti největší pstruzi podlehli kouzlu této „obyčejné“ rotačky. O nespočtu tloušťů a okounů ani nemluvě.


České rotačky EMTE neodmyslitelně patří do našich pstruhových a tloušťových krabiček. Velikosti 0 (2 g), 1 (2,75 g) a 2 (4 g) ve všech barvách nám přinesly nespočet perfektních zážitků. Ano dnes již najdeme desítky modernějších nástrah. Nástrah, které jsou propracovanější, hezčí, dokonalejší. Ale i přesto máme vždy pár těchto osvědčených rotaček u sebe.


Rotačky EMTE bereme nejen na potoky, říčky či větší pstruhové řeky, kde není problém je vodit jak s proudem (do hodně silných partií je ovšem nebereme, tady máme jiné favority) tak po proudu, ale s úspěchem na ně lovíme i okouny na stojatých vodách.
Měděnou a zlatou nasazujeme do přikalenější vody. Stříbrnou a černou do vody čisté. Právě černá nám nejednou zachránila vycházku v prosluněných dnech od totálního propadáku. A to že rotačky časem chytají patinu nám vůbec nevadí, ba naopak, bereme to jako výhodu. Často se matná ukázala jako účinější. Pokud vám ovšem patina vadí, stačí vzít houbičku na nádobí, či jemný smirkový papír a rotačka bude jako nová.


Rotačka EMTE je nástraha kterou musíte mít.