Pokud bych měl říct moje tři nejoblíbenější nástrahy na pstruhy, tento bílý smáček od značky Berkley by byl určitě mezi nimi. Chytil jsem na něj už opravdu mnoho potočáků i pstruhů duhových. Poslední moje vycházky jsem směřoval hlavně na pstruhy duhové a opět se dařilo. Povedlo se tentokrát i několik větších ryb. Chytání na smáčka mám hodně rád i z důvodu, že je to opravdu univerzální nástraha. Dá se sním chytat téměř všude. Jak v silných proudech, tak i v klidnějších částech řeky.


Smáčka nastražuji na jigové hlavičky velikosti 6. Gramáž volím podle lovného místa a způsobu, jak chci nástrahu vést. Většinou je to něco mezi 1-5 g.


Způsobů, jak vést nástrahu, je opět mnoho. Když jsou ryby aktivní, rád volím agresivnější způsob vedení a snažím se dělat rychlé úskoky u dna. Velice úspěšný je i pomalejší způsob vedení, zejména když jsou ryby více opatrné. K tomu je potřeba dát trochu lehčí zátěž. Pak už jen stačí špičkou prutu dělat jemné a krátké pohyby a pomalu navíjet. Pokud chytáte v proudnější části řeky, můžete nechat nástrahu občas i stát na místě a proud už se postará o přirozený pohyb nástrahy za vás.


Nástraha je podle mě tolik úspěšná hlavně z důvodu, že dokonale imituje přirozenou malou rybičku a krásně napodobuje její pohyb. Tomu pstruzi prostě těžko mohou odolat. 


Tohoto smáčka od Berkley doporučuju každému na vyzkoušení. Věřím, že si u vás najde stálé místo v krabičce, tak jako u mě. Na našem e-shopu najdete tohoto smáčka ve 4 různých barvách a 3 různých velikostech.


Jaká je vaše nejoblíbenější nástraha na pstruhy? Napište nám do komentářů.